VLOS

Een voorlopige orthopedische schoen, ook wel revalidatieschoen genoemd, is een tijdelijke schoen met alle noodzakelijke orthopedische voorzieningen. U krijgt voorlopige orthopedische schoenen voorgeschreven bij bijvoorbeeld: herstel na operatief ingrijpen, huiddeffecten, wondjes of tijdens een revalidatieperiode waarbij de vorm van de voet en/of functie nog kan veranderen. Deze schoen(en) wordt geadviseerd ter bescherming van de voet en eventueel ter ondersteuning of om het herstelproces te versnellen. Ook kunnen aanwezige wonden worden ontlast. Over het algemeen wordt een VLOS voorgeschreven door uw revalidatiearts. Een VLOS kan worden voorgeschreven voor een enkele voet of voor beide voeten.

Hoe wordt een VLOS aangemeten?

Wij maken een leest, of een paar leesten op basis van gipsafdrukken, een podotrack en de maten van uw voeten en onderbenen. Wanneer uw voeten voldoende genezen zijn wordt er in overleg met uw behandelend arts een definitief concept besproken. In veel gevallen wordt dit een definitief paar OSA.

Levertijd VLOS: ongeveer 1 a 2 weken.

Kosten en vergoedingen

De VLOS wordt vergoed vanuit de basisverzekering door uw zorgverzekeraar. Wel geldt – net als bij (semi-) orthopedische schoenen – een wettelijke eigen bijdrage. Ook gaat het ten lasten van uw eigen risico.

Meer informatie

Voorbeelden van VLOS

Andere services