Aangepaste confectie schoenen

OVAC is de afkorting van Orthopedische Voorziening Aan Confectieschoenen. We spreken van OVAC als wij orthopedische aanpassingen aanbrengen aan uw confectieschoenen.

De aanpassingen die gedaan kunnen worden:

  • Verhogen van de schoen(en);
  • Plaatsen van een afwikkeling onder uw schoenen;
  • Gaat veelal in combinatie met steunzolen;
  • Zoolverstijving;
  • Aanpassen van de sluiting

Zowel in de binnenkant van de schoenen als aan de buitenkant van de schoenen kunnen aanpassingen gedaan worden, zoals het verhogen van de hak of zool, of schachtaanpassingen. Vaak is een (kleine) aanpassing aan uw bestaande schoenen voldoende om weer optimaal te kunnen bewegen. Daarnaast kunnen de aanpassingen van uw schoenen bijvoorbeeld zorgen voor een betere balans of een betere afwikkeling van uw voeten. Afhankelijk van welke aanpassingen voor u van toepassing zijn. Wij adviseren u graag over welke schoenen geschikt zijn voor de aanpassingen.

Levertijd OVAC: ongeveer 2 weken (na de 1e afspraak)

Kosten en vergoedingen

De aanpassingen worden vergoed door uw zorgverzekering vanuit de basiszorg en hiervoor wordt geen eigen bijdrage in rekening gebracht. Wel gaat het ten lasten van het eigen risico.

Meer informatie

Onderhoud en reparatie

Poets uw schoenen met enige regelmaat, zo blijven ze mooi en soepel. Hiervoor kunt u bij gladleer schoenpoets gebruiken om het leer te voeden en eventueel kleuren. Bij suède en nubuck kunt u borstelen met een suèdeborstel of nubuckblokje. Voor extra bescherming sprayt u de schoenen in met vuil en waterafstotende spray. Zet de schoenen niet bij de verwarming maar laat ze drogen bij kamertemperatuur mochten ze nat zijn geworden. Laat de hakken en/of zolen van uw orthopedische schoenen tijdig vervangen.

Voorbeelden van Aangepaste confectie schoenen

Andere services