Semi-orthopedische schoenen

Als een aanpassing aan uw schoenen of steunzolen niet voldoende is om uw voetklachten te verminderen, dan kunnen semi-orthopedische schoenen een uitkomst bieden. Semi-orthopedische schoenen zijn fabrieksmatige schoenen die in de juiste lengte, breedte en diepteverhouding kunnen worden geleverd. Uw voeten worden zorgvuldig opgemeten. Ook zijn er mogelijkheden om naast de juiste lengte, breedte en diepte plaatselijk modules op de leest te laten aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat er op specifieke plaatsen van de voeten extra ruimte gecreëerd wordt. Bijvoorbeeld bij een klauw- of hamerstand van de tenen. Zo kunt u toch gebruik maken van een fabrieksmatige schoen, maar houdt deze schoen meer rekening met een licht afwijkende vorm of stand. Wij kiezen samen het meest geschikte model. OSB-schoenen worden standaard voorzien van op maat gemaakte steunzolen.

Leest aanpassing

 1. Lateraal balverbreding
 2. Mediaal balverbreding
 3. Lateraal hielverbreding
 4. Mediale hielverbreding
 5. Hamerteen
 6. Bunionette
 7. Hallux
 1. Voorvoet verdieping
 2. Generale verdieping
 3. Instap verruiming
 4. Rechte hielclip
 5. Ruimte carbon voetheffer
 6. Extra ruimte grote teen

Semi- orthopedische schoenen zijn bij milde afwijkingen in stand en model van de voeten een mooie en functionele oplossing. Deze oplossing wordt veel ingezet bij pasvormproblemen in confectieschoenen. Voor beter passende schoenen, meer ondersteuning en stabiliteit, of juist zachte en lichtgewicht schoenen bij kwetsbare voeten. Er kan worden gekozen voor een speciale zachte voering in de schoenen.

In de volgende fase is het (afhankelijk van uw klacht) mogelijk dat we proefschoenen gaan maken. Proefschoenen worden gemaakt in overleg met de voorschrijvend specialist met als doel de functionaliteit, pasvorm en ondersteuning in de praktijk te kunnen testen. De proefschoenen zijn speciaal gemaakt om te kijken of het schoenconcept voldoet aan de verwachtingen. U krijgt de proefschoenen voor een bepaalde tijd mee naar huis om te testen. Afhankelijk van het plan van aanpak kan deze stap ook worden overgeslagen. Op het moment dat u voor de eerste keer hoge orthopedische schoenen krijgt aangemeten, is het wenselijk om dit via een proeffase te doen. Op deze manier kan de juiste ondersteuning, stand en pasvorm worden getest. De proefschoenen zijn zeer geschikt om aan te passen in bijvoorbeeld hoogte, breedte en stevigheid. Dit is vooral bij de complexere voetklachten en standsafwijkingen erg prettig.

Naast vetersluiting kan er ook worden gekozen voor een klittenbandsluiting, en sommige modellen zijn uitgevoerd in vetersluiting met een rits of zelfs een dubbele rits. De onderwerken en loopzolen kunnen worden gekozen, en wanneer het nodig is kan er een afwikkeling, verhoging of zoolverstijving in de semi-orthopedische schoenen worden verwerkt.

Sinds kort zijn er ook golfschoenen, pantoffels en speciale waterschoenen die nat kunnen worden te verkrijgen in OSB.

De levertijd van OSB: ongeveer 4-6 weken (vanaf onze 1e afspraak)
Vind u het leuk om online semi-orthopedische schoenen te bekijken?

Dan kunt u vast een kijkje nemen op deze websites:
www.myfoot.eu
www.tomschoenen.nl
www.nm4y.com
https://www.vandrunenorthopedie.nl/

Kosten en vergoedingen

Semi-orthopedische schoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten van de schoenen gaan ten laste van het eigen risico en er is een wettelijke eigen bijdrage die jaarlijks wordt vastgesteld.

Meer informatie

Onderhoud en reparatie

Poets uw schoenen met enige regelmaat, zo blijven ze mooi en soepel. Hiervoor kunt u bij gladleer schoenpoets gebruiken om het leer te voeden en eventueel kleuren. Bij suède en nubuck kunt u borstelen met een suèdeborstel of nubuckblokje. Voor extra bescherming sprayt u de schoenen in met vuil en waterafstotende spray. Zet de schoenen niet bij de verwarming maar laat ze drogen bij kamertemperatuur mochten ze nat zijn geworden. Laat de hakken en/of zolen van uw orthopedische schoenen tijdig vervangen.

Voorbeelden van Semi-orthopedische schoenen

Andere services