Services

Samenwerking met specialisten

Bij voet- of loopklachten gaat u vaak als eerst naar een specialist vanuit revalidatie of een orthopedische arts. Zij zien waar het probleem exact zit en wat er nodig is om het probleem te verhelpen. Wij werken nauw samen met deze specialisten en gaan in goed overleg op zoek naar een passende oplossing voor uw klacht.

Samen kijken we welke oplossing het beste bij uw voetproblemen en wensen past.

Orthopedische schoenen

OSA staat voor: orthopedische schoenen type A. Deze volledig op maat gemaakte schoenen worden voorgeschreven door een medisch specialist bij een breed scala aan voet- en of loopklachten. Komt u in aanmerking voor volledig op maat gemaakte orthopedische schoenen? Dan gaan wij aan de slag om tot een passende oplossing te komen. Een functionele oplossing met oog voor de cosmetiek. Wilt u weten hoe dit in zijn werk gaat? Wij zetten het graag stap-voor-stap voor u op een rijtje.

Semi-orthopedische schoenen

Als een aanpassing aan uw schoenen of steunzolen niet voldoende is om uw voetklachten te verminderen, dan kunnen semi-orthopedische schoenen een uitkomst bieden. Semi-orthopedische schoenen zijn fabrieksmatige schoenen die in de juiste lengte, breedte en diepteverhouding kunnen worden geleverd. Uw voeten worden zorgvuldig opgemeten. Ook zijn er mogelijkheden om naast de juiste lengte, breedte en diepte plaatselijk modules op de leest te laten aanbrengen. 

Aangepaste confectie schoenen

OVAC is de afkorting van Orthopedische Voorziening Aan Confectieschoenen. We spreken van OVAC als wij orthopedische aanpassingen aanbrengen aan uw confectieschoenen.Zowel in de binnenkant van de schoenen als aan de buitenkant van de schoenen kunnen aanpassingen gedaan worden, zoals het verhogen van de hak of zool, of schachtaanpassingen. Vaak is een (kleine) aanpassing aan uw bestaande schoenen voldoende om weer optimaal te kunnen bewegen. Daarnaast kunnen de aanpassingen van uw schoenen bijvoorbeeld zorgen voor een betere balans of een betere afwikkeling van uw voeten. 

VLOS

Een voorlopige orthopedische schoen, ook wel revalidatieschoen genoemd, is een tijdelijke schoen met alle noodzakelijke orthopedische voorzieningen. U krijgt voorlopige orthopedische schoenen voorgeschreven bij bijvoorbeeld: herstel na operatief ingrijpen, huiddeffecten, wondjes of tijdens een revalidatieperiode waarbij de vorm van de voet en/of functie nog kan veranderen. Deze schoen(en) wordt geadviseerd ter bescherming van de voet en eventueel ter ondersteuning of om het herstelproces te versnellen. Ook kunnen aanwezige wonden worden ontlast. Over het algemeen wordt een VLOS voorgeschreven door uw revalidatiearts. 

Steunzolen

Steunzolen zijn op maat gemaakte voetbedden, die in uw schoenen passend worden gemaakt. Ze ondersteunen of corrigeren de stand van uw voeten en daarmee ook uw algehele houding. Tevens kunnen de zolen pijnverlichting bieden bij verschillende klachten. De op maat gemaakte zolen zorgen voor een optimale drukverdeling van de voeten en eventuele correctie van de voetstand, waardoor de gewrichten en/of spieren niet overbelast raken. Of juist helpen bij het herstel na een overbelasting. Wij maken de orthopedische steunzolen voor u op maat in onze werkplaats. Voor advies kunt u bij ons terecht.

Confectiesokken

De sokken en kousen onderscheiden zich door hun innovatieve breitechniek, die specifiek is ontworpen om verschillende voetproblemen te verlichten of te verminderen. Elke sok wordt met zorg gebreid, met kleine variaties om aan te passen aan specifieke voetklachten. De meeste van deze sokken zijn voorzien van compressie, wat de bloedsomloop verbetert, vermoeidheid en zwelling in de voeten en benen voorkomt, spataderen tegengaat en bijdraagt aan een gevoel van energie. Ze zijn geschikt voor iedereen, maar vooral gunstig voor mensen die langdurig staan of zitten op het werk, tijdens reizen, bij sportieve activiteiten, of tijdens de zwangerschap.

“Mooie en comfortabele schoenen, aangepast aan uw wensen.”

Ervaring van klanten

Persoonlijk advies

De Maatschoenmaker Egmond adviseert u graag, maar de juiste schoen maak je niet alleen. Wij begrijpen als geen ander dat u bepaalde wensen heeft. Wij doen ons uiterste best om uw wensen te achterhalen en hierbij uit te leggen wat realistisch is. Wij vinden het belangrijk dat er samen voor een oplossing wordt gekozen waar u achter staat.

Kunt u moeilijk naar onze locatie komen? Informeer dan naar de mogelijkheden, dan zorgen wij voor een passende oplossing.