Orthopedische schoenen

OSA staat voor: orthopedische schoenen type A. Deze volledig op maat gemaakte schoenen worden voorgeschreven door een medisch specialist bij een breed scala aan voet- en of loopklachten. Komt u in aanmerking voor volledig op maat gemaakte orthopedische schoenen? Dan gaan wij aan de slag om tot een passende oplossing te komen. Een functionele oplossing met oog voor de cosmetiek. Wilt u weten hoe dit in zijn werk gaat? Wij zetten het graag stap-voor-stap voor u op een rijtje.

Tijdens het eerste gesprek nemen wij voldoende tijd om kennis te maken en te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen. Wat is uw hulpvraag en wat zijn uw wensen? Wij brengen we uw voetklachten in kaart en maken samen een plan van aanpak. Tijdens deze afspraak hebben we uw verzekeringsinformatie, persoonlijke gegevens en medische historie nodig. We maken een 2D-afdruk om de druk aan de onderzijde van de voeten in kaart te brengen. Tevens maken we een 3D-afdruk waarbij uw voeten in de juiste stand worden gegipst, gescand of gecast. Deze afdrukken vormen de basis voor uw orthopedische schoenen: de leesten. Deze afspraak zal ongeveer een uur in beslag nemen.

Gedurende de tweede afspraak controleren wij de pasvorm van de leesten. Aan de hand van transparante passchoenen kunnen wij de pasvorm goed beoordelen. De leesten kunnen altijd nog aangepast worden waar nodig en dan zijn ze klaar voor de volgende stap. De duur van deze afspraak bedraagt ongeveer een half uur.

In de volgende fase is het (afhankelijk van uw klacht) mogelijk dat we proefschoenen gaan maken. Proefschoenen worden gemaakt in overleg met de voorschrijvend specialist met als doel de functionaliteit, pasvorm en ondersteuning in de praktijk te kunnen testen. De proefschoenen zijn speciaal gemaakt om te kijken of het schoenconcept voldoet aan de verwachtingen. U krijgt de proefschoenen voor een bepaalde tijd mee naar huis om te testen. Afhankelijk van het plan van aanpak kan deze stap ook worden overgeslagen. Op het moment dat u voor de eerste keer hoge orthopedische schoenen krijgt aangemeten, is het wenselijk om dit via een proeffase te doen. Op deze manier kan de juiste ondersteuning, stand en pasvorm worden getest. De proefschoenen zijn zeer geschikt om aan te passen in bijvoorbeeld hoogte, breedte en stevigheid. Dit is vooral bij de complexere voetklachten en standsafwijkingen erg prettig.

Vergoedingen

De meeste schoenvoorzieningen worden door uw zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering, mits u voor een eerste verstrekking een verwijzing heeft van een medisch specialist.

Wanneer de pasvorm volledig naar wens is gaan we de kleur en model van de schoenen bespreken. Binnen ons bedrijf is het mogelijk om deze schoenen volledig zelf te ontwerpen. Van chique zwarte schoenen tot kleurrijke sportieve modellen. Hierin is veel mogelijk, wij kunnen voorbeelden laten zien. Of als u wilt, kunnen wij een uniek ontwerp maken.

Bij het afleveren van de schoenen bespreken wij samen het resultaat, passen wij de schoenen en krijgt u een inloopschema mee om aan de nieuwe schoenen te wennen. Ook zal er een evaluatie worden ingepland. De schoenen zijn nu volledig klaar en wij wensen u veel plezier en de gewenste resultaten!

Levertijd van OSA: ongeveer 8-10 weken (vanaf onze 1e afspraak)

Kosten en vergoedingen

Orthopedische schoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten van de schoenen gaan ten laste van het eigen risico en er is een wettelijke eigen bijdrage die jaarlijks wordt vastgesteld.

Meer informatie

Onderhoud en reparatie

Poets uw schoenen met enige regelmaat, zo blijven ze mooi en soepel. Hiervoor kunt u bij gladleer schoenpoets gebruiken om het leer te voeden en eventueel kleuren. Bij suède en nubuck kunt u borstelen met een suèdeborstel of nubuckblokje. Voor extra bescherming sprayt u de schoenen in met vuil en waterafstotende spray. Zet de schoenen niet bij de verwarming maar laat ze drogen bij kamertemperatuur mochten ze nat zijn geworden. Laat de hakken en/of zolen van uw orthopedische schoenen tijdig vervangen.

Voorbeelden van Orthopedische schoenen

Andere services