Vergoedingen

Worden mijn schoenen vergoed?

(Semi-) orthopedische schoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering. In samenwerking met Livit orthopedie hebben wij contracten afgesloten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Dit betekent dat wij de eventuele machtigingsaanvraag doen bij uw zorgverzekeraar en de nota ook rechtstreeks declareren. De kosten van de schoenen gaan ten laste van het eigen risico en er is een wettelijke eigen bijdrage die jaarlijks wordt vastgesteld.

Check hier of uw Orthopedische Schoenen worden vergoed

Eigen bijdrage?

Voor orthopedische schoenen en semi-orthopedische schoenen moet u een wettelijk vastgestelde eigen bijdrage betalen. Dit bedrag is dit jaar vastgesteld op €130,00 voor verzekerden van 16 jaar en ouder en €65,00 voor verzekerden jonger dan 16 jaar. 

Eigen risico

Onze zorg gaat ten laste van het eigen risico. Het verplichte eigen risico bedraagt in 2023 €385,00. Verzekerden tot 18 jaar hebben geen eigen risico. De kosten voor de (semi-) orthopedische schoenen zijn dus de eigen bijdrage én het eventueel openstaande eigen risico.

Aanvullende verzekeringen

Vanuit een aantal polissen wordt een gedeelte van de eigen bijdrage vergoed. Steunzolen worden alleen (gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering. U ontvangt van ons een factuur die u kunt indienen. Wilt u weten wat u via uw verzekeraar precies vergoed krijgt? Bekijk uw polis op de website van uw verzekeraar.