Orthopedie

Orthopedie

U kunt bij ons terecht voor (semi-) orthopedische schoenen en orthopedische voorzieningen aan uw confectieschoenen, steunzolen & persoonlijk advies.

Ik ben Sjaak Egmond, zoon van schoenmaker Jop. Toen ik nog wat jonger was ging ik graag in mijn vrije tijd mijn vader helpen in de Schoenmakerij. Met mijn handen werken, een product maken, mensen helpen, dat zijn dingen die ik graag doe. Deze komen allemaal samen in het mooie vak van Orthopedisch Schoentechnicus. Om u goed te kunnen en mogen helpen heb ik de volgende diploma’s behaald:

  • Schoentechnisch voorzieningenmaker
  • Leestenmaker
  • Orthopedisch Schoentechnicus

Naast de opleiding heb ik eerst 7 jaar werkervaring voordat ik in juli 2017 op de Berg 1 in Nuenen ben gestart. In samenwerking met Livit Orthopedie, om uw producten vergoed te krijgen bij uw zorgverzekering, lees hier meer over onder het kopje Voetexperts. De diversiteit, en de mogelijkheid om iemand echt te helpen, vind ik erg mooi aan het vak. Met veel enthousiasme sta ik voor u klaar om een passende oplossing te bieden voor uw voet -en loopproblemen. Bent u niet in de staat zelfnaar de zaak te komen? Dan kunnen wij een huisbezoek inplannen. Een eerste kennismaking/intake is altijd vrijblijvend.


 
Orthopedie aan huis

Is het voor u lastig of onmogelijk om naar ons toe te komen? Dan komen wij graag naar u toe voor een vrijblijvend adviesgesprek. In overleg kunnen we het gehele traject bij u thuis aanbieden, van het aanmeten tot het afleveren van de juiste schoentechnische oplossing.


 
Orthopedische schoenen (OSA)

Komt u in aanmerking voor orthopedische schoenen? Wij zoeken graag naar oplossingen die voor u het meest passend en comfortabel zijn. Wilt u weten hoe dit in zijn werk gaat? Wij zetten het graag stap- voor-stap voor u op een rijtje.

UW EERSTE AFSPRAAK
We stellen samen met u een zorgplan op. Zo hebben we allebei een overzicht van wat er precies gaat gebeuren en wanneer. Wij vragen u om uw verzekeringsinformatie, persoonlijke gegevens en medische historie. Wij nemen de maten van uw voeten op en kijken naar bijzonderheden. In deze folder wordt iedere stap in dit proces helder uitgelegd.

GARANTIE
Wij geven op alle schoenen garantie. Er bestaat een verschil tussen garantie op de pasvorm en die op materiaal en technische kwaliteit. Wij geven u hier graag meer informatie over.

HOE WIJ HELPEN
Uw orthopedische schoenen worden volledig op maat gemaakt. Daar besteden wij de grootst mogelijke zorg aan. Uw schoenen moeten goed zitten en de ondersteuning bieden die nodig is. Daarom leggen wij u graag uit wat de stappen zijn om tot uw nieuwe schoenen te komen.

Stap 1
KENNISMAKEN EN AANMETEN
Tijdens het eerste gesprek brengen we samen met u uw voetklachten goed in kaart. Na het onderzoek van uw voeten worden de maten opgenomen en maken wij diverse voetafdrukken. Een 2D-afdruk om de druk aan de onderzijde van de voeten in kaart te brengen, en een 3D-afdruk. Bij de 3D-afdruk worden uw voeten in de juiste stand gegipst. Deze gipsen modellen worden gebruikt om uw persoonlijke mallen (leesten) te maken. Die vormen de basis van uw orthopedische schoenen. Deze eerste afspraak duurt ongeveer een uur. We maken met u een vervolgafspraak om uw schoenen te komen passen. Tijdens de pasafspraak gaan wij de kleur en model van de schoenen bepalen.

Ondertussen…maken wij uw passchoenen
Waar nodig maken wij vanuit de maten een paar leesten. Deze vormen de basis voor uw nieuwe schoenen. Op deze leesten maken wij de passchoenen. Dit duurt ongeveer twee weken. Ook dit is afhankelijk van het soort schoenen dat bij u is aangemeten, dit bespreken we met u.

Stap 2
UW PASSCHOENEN
Bij uw tweede afspraak controleren wij zorgvuldig de pasvorm. Dit gebeurt aan de hand van passchoenen. Dit zijn doorzichtige schoenen waarmee wij de pasvorm goed kunnen bekijken. Uw definitieve schoenen worden pas gemaakt wanneer we beiden tevreden zijn. Soms zijn uw voeten op een andere manier opgemeten, waardoor deze stap overgeslagen wordt. Dit bespreken we met u. Deze afspraak duurt ongeveer 30 minuten. Wij maken direct een nieuwe afspraak om uw schoenen te komen afhalen.

Ondertussen…maken wij uw schoenen
Uw orthopedische schoenen worden op maat gemaakt. Afhankelijk van de gekozen schoenen duurt dit vier tot zes weken.

Stap 3
UW NIEUWE SCHOENEN
Tijdens deze afspraak past u uw nieuwe schoenen en controleren we of alles naar wens is. U ontvangt bij uw eerste paar orthopedische schoenen een gratis onderhoudssetje. Van ons, voor u. Deze afspraak duurt ongeveer 30 minuten.

Stap 4
NAZORG
Wij staan voor persoonlijke aandacht en kwaliteit. Wij vinden het belangrijk dat u profijt heeft van uw schoenen en dat deze goed blijven. Hiertoe plannen wij controle- afspraken in, maar schroom niet om contact met ons op te nemen op +31 40 747 1102. Wij helpen u graag!


 
Semi-orthopedische schoenen (OSB)

Als een aanpassing aan uw schoenen of steunzolen niet voldoende zijn om uw klachten te verminderen, dan kunnen semi-orthopedische schoenen uitkomst bieden. Wij hebben verschillende leveranciers voor de Semi- Orthopedische schoenen. Semi- Orthopedische schoenen zijn fabrieksmatig geproduceerde schoenen die individueel voor u worden gemaakt. Deze schoenen worden in de juiste lengte, breedte & diepte (hoogte) voor u besteld, rekening houdend met de ruimte voor uw steunzolen. Een mooie & praktische oplossing bij pasvormproblemen in confectieschoenen.

Hoe gaat het aanmeten in zijn werk?

Allereerst vragen wij u naar uw (voet)klachten en wensen ten aanzien van de schoenen. Daarna volgt een uitgebreide analyse van uw voeten en looppatroon. Ook kijken wij naar de druk onder uw voeten tijdens het lopen. Vervolgens kiezen we samen met u de best passende oplossing. Na een uitgebreide analyse van uw voetklachten kiezen we samen met u een geschikt model. De levertijd van semi-orthopedische schoenen bedraagt vier tot zes weken.

Veelvoorkomende voetklachten en aandoeningen waar semi-orthopedische schoenen een oplossing kunnen bieden zijn:

  • Pijnklachten
  • Afwijkingen aan de vorm van de voet
  • Diabetes
  • Reuma
  • Semi-orthopedische schoenen worden ook vaak geadviseerd om voetklachten te voorkomen.

Voor een voorbeeld van de laatste nieuwe modellen kunt u kijken op www.myfoot.eu.


 
Orthopedische voorziening aan confectieschoen (OVAC)

OVAC is de afkorting van Orthopedische Voorziening Aan Confectieschoen. Daarbij maken wij een voorziening aan uw bestaande schoen.

Een aanpassing aan een confectieschoen kan uw voetprobleem helpen verminderen. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan de volgende aanpassingen:

  • Verhogen van de schoen, wanneer er sprake is van een beenlengteverschil
  • Plaatsen van een afwikkelrol onder uw schoenen, zodat uw voet wordt geholpen met het afwikkelen (afrollen).
  • Steunzolen
  • Zoolverstijving

De voorziening wordt vaak gecombineerd met een paar individueel vervaardigde steunzolen voor het beste resultaat. Op de OVAC voorziening zit geen eigen bijdrage, wel gaat deze ten lasten van een eventueel openstaande eigen risico.


 
Steunzolen

Als u voet- of rugklachten heeft, kunnen steunzolen een oplossing zijn. Steunzolen zijn op maat gemaakte voetbedden, die u in uw confectieschoenen kunt dragen. U kunt ze van het ene paar schoenen in het andere overplaatsen. Er wordt altijd gekeken in wat voor type schoen de zolen gedragen gaan worden. Waar de zolen voor worden gebruikt, en of uw schoenen geschikt zijn qua binnenruimte, pasvorm, stand van de schoen en sluiting. Zodat er een passend voet/schoenadvies kan worden gegeven.

Er bestaan verschillende soorten steunzolen: voor dagelijks gebruik, om mee te sporten en speciale steunzolen voor in werk- en veiligheidsschoenen.

Naast steunzolen voor volwassenen maken wij ook steunzolen voor kinderen.

Uw voeten hebben veel te verduren. Soms leidt dat tot klachten. Dat kan pijn in uw voeten zijn, maar u kunt ook andere klachten krijgen door een verkeerde belasting van uw voeten, bijvoorbeeld rugklachten.

Steunzolen, ook wel inlays of genoemd, worden meestal door uw huisarts, orthopeed, fysiotherapeut of sportarts voorgeschreven. U kunt ook zelf vrijblijvend een afspraak bij ons maken bij voetklachten of als u denkt dat steunzolen u zouden kunnen helpen.

Om te kunnen beoordelen hoe wij uw klachten kunnen verminderen, maken we eerst een voetanalyse. De opbouw van uw steunzolen wordt nauwkeurig afgestemd op uw voeten. Na ongeveer 2 weken kunt u uw steunzolen ophalen. Uiteraard krijgt u dan een duidelijke uitleg over hoe u uw steunzolen het beste kunt gebruiken voor een optimaal resultaat.

Indicaties voor steunzolen kunnen bijvoorbeeld zijn

  • Vermoeide voeten
  • Branderige voetzolen
  • Hielpijn
  • Overbelasting pezen of banden
  • Kramp in voeten
  • Klachten in lage rug
  • Overmatige eeltvorming
  • Enkelklachten


 
Kosten en vergoeding

De vergoeding voor uw schoenen vragen wij voor u aan bij uw zorgverzekeraar. Dit doen wij in samenwerking met onze partner Livit Orthopedie.

Orthopedische schoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering, waardoor deze ten laste van uw eigen risico komen. Of u daadwerkelijk moet betalen is afhankelijk van de reeds gemaakte zorgkosten in hetzelfde jaar. U kunt dit navragen bij uw eigen zorgverzekeraar. Voor orthopedische schoenen betaalt u ook een wettelijk verplichte eigen bijdrage. Wij informeren u hier graag over.


 
Niet tevreden?

Wij streven naar 100% klanttevredenheid en vragen u uw opmerkingen of klachten altijd te melden. Het liefst bij de betreffende Livit medewerker. Heeft dit onvoldoende resultaat opgeleverd? Dan verwijzen wij u naar onze klachtenprocedure op livit.nl/klachtafhandeling. Wij zoeken zo snel mogelijk naar een passende oplossing voor u.